Geschiedenis van de

Lenormand kaarten

 

Geschiedenis van de Lenormand kaarten

 

Marie-Anne Adélaïde Lenormand is geboren op 27 mei 1772 in het franse Alençon ter wereld.

Haar vader was een welgestelde lakenhandelaar. Als kind komen haar paranormale vermogens al te voorschijn. Het is bekent dat ze veel goede voorspellingen heeft gedaan aan de kloosterzusters van de kloosterschool waar zij verbleef, die ook uitgekomen zijn.

Na het overlijden van haar vader verhuist het gezin naar Parijs. Hier begint ze samen met een andere helderziende een Salon waar mensen hun toekomst konden laten voorspellen.

M’lle Lenormand wordt vooral beroemd nadat zij in de betere kringen waarin ze verkeerde wordt voorgesteld an Joséphine de Beauharnaise die op dat moment gehuwd is met een jonge officier Napoleon Bonaparte.

Wanneer ze aan Joséphine voorspellingen doet zoals o.a. dat Napoleon eens de troon zou bestijgen en die ook uitgekomen zijn is haar naam gemaakt in Parijs en is vanaf die tijd druk bezocht door een ieder zie zijn of haar toekomst en lot wilde kennen.

Ze werd ook regelmatig door het Hof geraadpleegd wanneer er belangrijke beslissingen te nemen waren.

Doordat ze een voorspelling heeft gedaan dat Napoleon van Joséphine wilde scheiden. Wanneer ze aan Joséphine verteld dat Napoleon plannen in die richting heeft wordt ze wegens verraad door de Keizer in de gevangenis gegooid. Men blijkt echter niet zonder haar te kunnen en na enkele dagen komt ze weer op vrije voeten.

Nadat Napoleon verbannen wordt volgt er een periode waarin het geven van consulten verboden wordt. M’ll Lenormand laat zich daarom inschrijven als boekhandelaarster en geeft boeken uit over haar verschillende werkmethoden en haar ervaringen met de Keizerin Joséphine.

Op 71 jarige leeftijd overlijdt ze op 25 Juni 1843.

M’ll Lenormand heeft een nieuwe glans verleend aan het kaartleggen. Tegenwoordig is ze niet zo zeer beroemd om haar voorspellingen maar om de naam die ze de kaartspellen heeft gegeven.

Er zijn diverse uitvoeringen van haar kaarten momenteel in omloopt.

 

De Gilded Reverie Lenormand waar ik mee werk bestaat in totaal uit 44 kaarten.

Ondanks ik de leggingen met de grootste zorg maak kunnen er geen rechten worden ontleent aan de leggingen. De legging kan je zien als handleiding maar je mag er niet naar gaan leven. Je eigen wil in deze is bepalend. 

 

Lenormand legging Praktijk Amethist
Lenormand Praktijk Amethist

 

 

Lenormand Praktijk Amethist