Home » Behandelingen » Metamorfose

Metamorfose massage/behandeling

Veel mensen hebben kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent. Een mooi voorbeeld waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsleven tot hij een cocon om zich heen gaat spinnen. In de cocon voltrekt zich de metamorfose van een rups naar vlinder. De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en omdat te doen trekt hij zich terug in een cocon.

 

Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage kan daarbij een hulpmiddel zijn. De energie die door en om je wervelkolom stroomt, volgt de aanraking van het reflexgebied van je wervelkolom. En zo word je uitgenodigd om met je aandacht daar naar toe te gaan.

 

Robert St. John die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd voordat je geboren werd. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Door vanuit liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwoordings- proces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen.

 

        

Gaston Saint-Pierre een leerling van Robert St. John die wereldwijd workshops geeft, noemde de behandeling van het prenatale patroon ‘metamophic technique’, wat in het Nederlands met metamorfose massage vertaald werd.

 

Behandeling voeten Bij een metamorfose massage gaat de behandelaar met zijn vingers langs de benige lijn aan de binnenkant van de voet, van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug.

De behandeling duurt per voet ongeveer 20 min.

 

Behandeling handen

Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast.

Dit duurt ongeveer 7 min. per hand. Dit is om de verandering die in de voeten is opgestreden vast te kunnen houden.

 

Behandeling hoofd

De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf het ‘kuiltje midden op het hoofd (fontanel) tot aan het ‘kuiltje’ in de nek. Ook wordt aandacht besteed aan de onderrand van de schedel en aan de benige rand achter het oor tot boven de oorschelp. Het hoofd duurt ongeveer 7 min. Dit is om de verandering in het hoofd om te zetten.

 

Bij een metamorfose massage is de beoefenaar - als de aarde - zonder oordeel en zonder verwachtingen aanwezig.

 

Een metamorfose massage kan voor iedereen overal en altijd worden toegepast.

 

Zorg bij een Metamorfose behandeling dat u schone en frisse voeten hebt.

Contact formulier